„Fără impozitul specific pentru HORECA!”, este o inițiativă politică a USR-PLUS pentru sprijirea acestei industrii greu încercată de pandemia de COvid-19.

Deputatul clujean Oana Murariu susține această inițiativă.

„Guvernul a prelungit perioada de scutire a impozitului specific pentru companiile din HORECA până la data de 29 iulie 2021. Încă de la începutul anului 2021, conform OUG nr. 19/2021, contribuabilii nu au plătit impozitul specific unor activități – restaurante, hoteluri, baruri.

Din cauza pandemiei, domeniul HORECA este unul dintre cele mai afectate în România, ca peste tot în lume, iar autoritățile caută cele mai bune soluții pentru a veni în sprijinul antreprenorilor. Este o măsură care vine în completare (să nu uităm de fondurile alocate prin diferite programe), iar lucrurile nu se vor opri aici!

Guvernul este atent la nevoile specifice ale companiilor, continuă dialogul cu acestea și încearcă să ia decizii cât mai personalizate astfel încât fiecare să se simtă ajutat într-un fel sau altul.

Vă invit să transmiteți și părerea dumneavoastră cu privire la măsurile care pot ajuta HORECA în această perioadă”, a declarat Oana Murariu.

Articolul disponibil aici.