În luna noiembrie am organizat acasă, în circumscripție, la Cluj-Napoca, o dezbatere publică pentru a identifica soluții de combatere a consumului de droguri prin educație. La discuție au participat reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Cluj, ai Serviciului de Probațiune Cluj, magistrați, psihologi, profesori, părinți și studenți, alături de parlamentari, consilieri locali și județeni. Am aflat multe informații noi, în urma cărora am putut contura amendamente la bugetul de stat pentru anul 2024, respectiv în anul 2024 voi introduce noi proiecte de lege. Ideile concrete au venit de la participanți.
Mi-a făcut o plăcere deosebită (și a fost și prima dată când mi s-a cerut vreodată autograf) să fiu speaker la evenimentul organizat de către Europuls – Comunitatea Tinerilor Lideri Europeni, în Cluj-Napoca, unde am avut ocazia să prezint perspectiva mea, în calitate de cel mai tânăr parlamentar de Cluj, cu privire la necesitatea ca vocea tinerilor să fie mai activă și insistentă în mediul politic.
Tot în circumscripție, în județul Cluj, am fost trup și suflet, alături de colegii din USR Cluj, la acțiunea de dialog cu cetățenii aferentă lansării candidaturii pentru funcția de primar al municipiului Câmpia Turzii, a domnului Ioan Bakos. A fost o acțiune reușită pentru un candidat care merită să ocupe poziția pentru care candidează, deservind comunitarea în ultimii 30 de ani exemplar.
În același weekend am avut o audiență extinsă în Dej, în deja formatul clasic parlamentar – consilier județean, însoțindu-mă Iepure Mihai, consilier local – însoțindu-mă Alina Meșter, cu 8 angajați ai Casei de Pensii Dej, membri ai Sindicatului de Muncă și Protecție Socială Cluj, care mi-au atras atenția cu privire la mai multe inechități salariale și cu privire la pensii, dar și necesitatea stringentă a accelerării digitalizării sistemelor utilizate în cadrul Caselor de Pensii.
În noiembrie am început efectiv distribuirea proiectului de lege vizând schimbarea paradigmei malpraxisului medical – parte din pachetul ,,Ne ținem medicii în țară” către medicii care activează în județul Cluj. Scopul este ca fiecare medic din județul Cluj să știe că există acest proiect, că este în Camera Deputaților, cameră decizională și că la un moment dat există posibilitatea reală – dacă și ei și-o doresc și îl susțin – ca măcar o parte din prevederile sale să intre în vigoare.
Legat de acest subiect, în Parlament, am luat cuvântul de multe ori la dezbaterea organizată de către Colegiul Medicilor din România, în parteneriat cu Comisia de sănătate a Senatului, pe marginea unei noi legi a Malpraxisului Medical – propunere a organismului profesional. În cadrul acestei dezbateri, am vorbit și despre despre cele 3 proiecte personale, exact pe această temă, înregistrate și aflate în dezbatere parlamentară în Camera Deputaților – cameră decizională (parte din pachetul ,,Ne ținem medicii în țară”). Adoptarea cât mai curând a unor soluții pe această temă consider că este o prioritate pentru combaterea medicinei defensive.
O altă întâlnire importantă din noiembrie a fost moderarea întâlnirii din cadrul grupului de lucru pe marginea proiectului de lege care își propune să reglementeze „alienarea parentală”, subiect despre care am discutat de multiple ori în cadrul audiențelor pe care le-am desfășurat în cadrul biroului parlamentar din Cluj-Napoca. Specialiști și ONG-uri din mai multe părți ale țării au participat la masa rotundă în format restrâns organizată la Parlament.
Am participat la a 31-a ediție a evenimentului „Topul firmelor private din România”, în cadrul căruia meritele antreprenorilor sunt recunoscute, iar cele mai performante întreprinderi din România sunt promovate. Susțin inițiativa privată, antreprenoriatul, cu toată puterea mea.
Tot în București am participat la evenimentul ,,Rolul femeilor în dezvoltarea României”, unde speakerii au invocat și promulgarea legii privind introducerea dreptului la concediu de risc maternal pentru femeile antreprenor sau cu meserii liberale în lege, proiect de lege pe care l-am propus în calitate de deputat (și care, iată, marchează un succes).
În noiembrie am ieșit de pe axa Cluj-București, având o vizită la Timișoara și o vizită la Alba Iulia. Am participat la evenimentul organizat de către primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, în care au fost prezentate principalele realizări pe care echipa USR le-a avut în cei 3 ani de la preluarea mandatului. De asemenea, am marcat Ziua Națională anticipat, la Alba Iulia, alături de colegii din USR Alba, la în 30 noiembrie.
Ne-am auzit la Radio Cluj o dată în cursul lunii noiembrie.
Am luat parte la:
- 9 ședințe în plenul Camerei Deputaților;
- 1 ședință în Plenul Comun al Camerei Deputaților și Senatului;
- 4 ședințe ale Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități;
- 5 ședințe ale Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale.