• Am dat start campaniei „Vrei o schimbare reală în România? Vino cu idei bune să facem legi corecte!”. Campania își propune să strângă ideile cetățenilor, pe care ulterior să le transformăm în proiecte de lege sau, acolo unde nu putem interveni legislativ, să ridicăm propunerea în fața instituției abilitate. Propunerile pot fi formulate accesând următorul link: www.oanamurariu.ro/idei.

 • Am participat la ședința Comisiei juridice, de disciplină și imunități, respectiv la ședința Plenului Camerei Deputaților în care am votat ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Finlanda și a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949.

 • Am efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul Gherla pentru a discuta cu specialiștii din instituție despre posibilitatea ca unele audieri ale persoanelor private de libertate să se facă exclusiv în format de videoconferință, evitând astfel implicarea unor costuri legate de transportul acestor persoane înspre și dinspre instanța în care ar urma să aibă loc audierea. Discuțiile stau la baza unei inițiative legislative în vederea degrevării instanțelor de judecată.

 • Am organizat, alături de colegii consilieri locali din Cluj-Napoca, un stagiu de practică pentru studenții facultăților de drept din Cluj-Napoca. Stagiul este împărțit în două etape. Prima etapă constă în practica alături de consilierii locali, unde studenții au dezbătut și modificat anumite regulamente, iar a doua etapă constă în elaborarea mai multor proiecte de lege care vor fi depuse ulterior în Parlamentul României. Etapa a 2-a debutează în septembrie 2022 și este efectuată în cadrul biroului parlamentar.

 • Am avut două întâlniri de lucru cu specialiștii. În prima întâlnire am discutat despre corelarea Codului Muncii cu Legea dialogului social, iar în a doua întâlnire am discutat despre modificări asupra Legii contenciosului administrativ.

 • Am început o amplă consultare cu primarii din județul Cluj, primarii municipiilor reședință de județ din țară, precum și cu prefecții prin trimiterea de adrese către aceștia. În cadrul acestor adrese am solicitat informații referitoare la numărul plângerilor prealabile pe care instituțiile pe care le conduc le-au primit, precum și numărul de plângeri prealabile la care aceștia au răspuns favorabil. Consultarea are ca finalitate modificarea modului în care plângerea prealabilă este utilizată conform prevederilor legale, printr-o inițiativă legislativă în acest sens.

 • Am început analiza și formularea de amendamente pentru pachetul de legi ale justiției propus de către Ministerul Justiției și care se dezbat în Parlament în luna septembrie.

 • Pe marginea pachetului de legi ale justiției, am trimis adrese către toate Barourile prin care le-am solicitat propuneri de îmbunătățire a legislației.

 • Am lucrat la inițiative legislative privind extinderea concediului de risc maternal și la nesalariați, cu scopul de a încuraja antreprenoriatul, legea malpraxisului medical- modificare condiții de atragere a răspunderii civile a personalului medical și furnizorilor de servicii medical, la modificări de paradigmă în legea contenciosului administrativ, precum și în evitarea paralelismului legislativ dintre Codul muncii și legea dialogului social.

 • Deplasare în teritoriu în Mihai Viteazu, în data de 13.07, Cluj-Napoca în data de 14.07.2022, detalii aici, Cojocna în data de 20.07, detalii aici, și Jucu în data de 09.08.2022, detalii aici;

 • Am avut 4 apariții TV la: Metropola TV, Realitatea Plus și Antena 3.

 • Am participat la 7 audiențe cu cetățenii.