• Am început luna decembrie, participând, alături de colegii din USR Cluj, la ceremonia dedicată Zilei Naționale a României în centrul municipiului Cluj-Napoca, iar ulterior am împodobit împreună bradul la sediul USR Cluj.

 • În decembrie am mai avut 2 vizite în circumscripție, participând, alături de consilieri locali (Marius Ciota) și județeni (Elena Muscă, Ionuț Florea, Mihai Iepure, Cătălin Sălăgean) la programul de audiențe pe care l-am stabilit în Huedin, respectiv la discuții cu cetățenii în cea mai mare comună din România, Florești.

 • Luna decembrie a venit cu adoptarea și promulgarea unui proiect de lege a cărui co-inițiator sunt: „Zero Toleranță Pentru Hărțuirea Sexuală în Școli și Universități!”. Acesta agravează hărțuirea sexuală în mediul preuniversitar și universitar. Este un proiect inițiat de colegul parlamentar Teniță Cătălin.

 • De asemenea, în ultima săptămână de activitate parlamentară în format fizic, am depus și un nou proiect de lege care vizează noi măsuri de limitare a posibilităților fugarilor de a își bate joc de justiție și de noi toți. Inculpații condamnați la închisoare de minim 3 ani în primă instanță vor avea automat interdicția de a părăsi țara de la momentul rămânerii instanței de apel în pronunțare și până la momentul pronunțării soluției definitive în apel, cu monitorizare corespunzătoare prin brățări electronice.

 • Am participat la ședința grupului de lucru privind modificarea Legii nr. 544/2004 contenciosului administrativ, unde am prezentat colegilor de la toate partidele proiectele mele legislative care vizează modificarea acestei legi.

 • Însă de departe, luna decembrie a fost ,,acaparată” de discuțiile, amendamentele și adoptarea bugetului național. Mai mulți bani acolo unde contează! Am depus peste 50 de amendamente la bugetul pentru anul 2024. Amendamentele vizează de la asigurarea resurselor necesare pentru Justiție, la fonduri pentru proiecte de dezvoltare din Cluj.

 • În decembrie am derulat în județul Cluj o campanie online de colectare de propuneri de la cetățeni pentru amendamente la bugetul de stat, susținând amendamentele cu numele lor. Astfel, pe lângă propunerea mea (susținută anual) de alocare sume de bani pentru 300 de noi judecători, adică 300 de noi posturi bugetate în 2024 și plata a ⅓ din restanțele salariale pentru grefieri, am susținut și:

  ➡️Amendamentul Rodica: Finanțarea de cursuri de perfecționare profesională continuă pentru profesorii din învățământul preuniversitar în vederea dobândirii de abilități de gestionare a situației consumului de droguri în școli;

  ➡️Amendamentul Adriana: ⁠Finanțarea unui studiu de fezabilitate pentru o maternitate nouă în Cluj-Napoca;

  ➡️Amendamentul Mihai: Acoperirea unui părți din finanțarea pentru construirea spitalului de urgență pentru copii din Cluj;

  ➡️Amendamentul Anca: ,,Cât te ține tinerețea”- campanie de conștientizare a riscurilor consumului de droguri prin intermediul unui spectacol de teatru dedicat adolescenților, cu dezbateri pe tema consumului de droguri;

  ➡️Amendamentul Eugen: suplimentare finanțare în cadrul Agenției Naționale Antidrog pentru dublare personal în cadrul CPECA județene – este nevoie de persoane dedicate în vederea eficienței componentei de prevenție în ceea ce privește consumul de droguri;

  ➡️Amendamentul Oana: alocarea unei sume pentru dezvoltarea programului ECRIS prin crearea unui funcțiuni în vederea desemnării aleatorii informatice a experților judiciari, care sa țină cont de încărcătura acestora ;

  ➡️Amendamentul Oxana: ⁠suplimentarea schemei de personal (+300) a consilierilor de probațiune și repararea inechității salariale;

  ➡️Amendamentul Sebastian: alocarea de fonduri pentru angajarea a 25 de procurori în cadrul DIICOT, care sa poată gestiona dosarele penale privind infracțiunile legate de droguri.

 • Ne-am auzit și în cadrul a 5 emisiuni: Prima News, TVR Cluj, Radio România Actualități și într-un interviu online cu Observatorul de Cluj.

 • Am luat parte la:

  • 5 ședințe în plenul Camerei Deputaților;
  • 3 ședință în Plenul Comun al Camerei Deputaților și Senatului;
  • 5 ședințe ale Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități;
  • 4 ședințe ale Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale.