- Am înregistrat un nou proiect de lege care își propune să aducă noi clarificări necesare în funcționarea cât mai coerentă a Justiției! Prin prevederile noului proiect, apelul rămâne cale de atac de control – adică presupune verificarea corectitudinii deciziei primei instanțe raportat la toate elementele pe care le-a avut la dispoziție la momentul pronunțării soluției. Da, va exista în continuare dreptul aducerii de probe noi, dar în situații bine precizate, care să descurajeze practicile incorecte ce rezultă din omiterea cu rea-credință a propunerii lor încă din faza judecății de fond.
- Am reprezentat toate femeile din România la ONU. Am efectuat o deplasare în Statele Unite ale Americii, unde am luat parte la Reuniunea Parlamentară a Comisiei privind statutul femeii, care a avut loc sub egida Organizației Națiunilor Unite (ONU).
- Am participat la congresul extraordinar Alde Europe, partidul european din care face parte și USR, la Bruxelles.
- Am participat la lansarea candidatei USR pentru Primăria Dej, Alina Meșter.
Am participat la masa rotundă cu tema „Cu sau fără plângere prealabilă în contenciosul administrativ?” organizată de Comisia Juridică din Senatul României . Dezbaterea a avut loc pe marginea a 2 proiecte de lege pe care le-am inițiat pentru modificarea Legii contenciosului administrativ. Prin acestea vizez:
- Plângerea prealabilă nu va mai fi obligatorie pentru a putea ataca un act administrativ în instanță.
- Va fi chemată în judecată direct persoana juridică în cadrul căreia se regăsește și autoritatea publică care a emis actul administrativ, fără ca oamenii să mai facă pe detectivii ca să știe pe cine să cheme în judecată și să riște să li se respingă ca inadmisibile cererile.
- Nu va mai putea fi emis un act administrativ care să aibă conținut identic cu unul anulat deja de o instanță de judecată.
Ne-am auzit de 4 ori la: Radio Cluj, TVR Cluj, Metropola TV.
Am luat parte la:
7 ședințe în plenul Camerei Deputaților;
1 ședință în Plenul Comun al Camerei Deputaților și Senatului;
5 ședințe ale Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități;
4 ședințe ale Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale.