• Nu am lăsat deoparte nici proiectele de lege, astfel că am lucrat la:

  • 2 proiecte care să stimuleze natalitatea prin permiterea profesiilor liberale și antreprenoarelor să nu suspende complet activitatea cât timp sunt în concediul de creștere a copilului. Componenta antreprenorială se opune unei suspendări totale a activității timp de 2 ani. Ajutăm și mediul de business și, în același timp, stimulăm natalitatea.
  • Modificarea Codului de procedură civilă în sensul în care în calea de atac a apelului să nu mai poată fi aduse orice fel de probe indiferent dacă au fost omise din culpă la prima instanță, ci doar probe noi, care nu au putut fi invocate în prima instanță, respectiv probele care au fost solicitate și respinse în prima instanță. Proiectul oferă mai multă claritate procedurii în actul de justiție și circumstanțiază bunul mers al procesului în funcție de diligențele reclamantului.
 • Decizia Curții Constituționale cu privire la imposibilitatea de a te atinge de pensiile speciale aflate în plată ale magistraților mi-a ridicat sentimentul de frustrare față de situația nedreaptă privind văditul conflict de interese al judecătorilor Curții, sens în care am scris un articol în Agora Digi – ,,Când prinzi Curtea Constituțională cu minciuna” pe care îl puteți citi aici:

 • De asemenea, am scris un editorial în Agora Digi intitulat ,,Firea sau nu fi rea? Cazul azilelor groazei din Voluntari poate atrage condamnări ale României la CEDO” prin care am încercat să abordez și dintr-un unghi mai tehnic, însă necesar, problema care a oripilat o țară întreagă în această vară. Puteți lectura articolul aici:

 • Am moderat, în calitate de gazdă, la sediul USR Cluj, conferința de presă care prezintă proiectul de lege prin care să fie înființată Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, o structură autonomă, cu procurori specializați împotriva Mafiei Lemnului. Proiectul a fost inițiat în această legislatură de colegii mei, Diana Buzoianu, Silviu Dehelean și Stelian Ion.

 • Am participat la evenimentul internațional în domeniul IT&C organizat la Cluj-Napoca – The public-private Sector Forum. În cadrul panelurilor s-a discutat despre „Skill-urile digitale în era Inteligeneței Artificiale”, „Incluziunea financiară în era digitală” și „Metaverse: viitorul tehnologiei?”.

 • De asemenea, am participat la Forumul de Securitate din Londra, un eveniment internațional care a reunit parlamentari din toate colțurile lumii. Surpriza neplăcută a constat în faptul că întregul eveniment s-a concentrat pe amenințările venite din partea Chinei, deși gazda era în Europa, continent în care avem conflictul Rusia-Ucraina, despre care abia s-a pomenit. Detalii suplimentare despre eveniment găsiți aici.

 • Dialogul cu cetățenii a continuat și prin prisma mass-media – 10 emisiuni Radio-TV la: Prima News, Via TV, Radio Cluj, A7 TV, Antena 3, Realitatea TV.

 • Am acordat un interviu în Revista internațională ,Women Esteem International For You – ,,WEI For You”, prin care am povestit cum am ajuns parlamentar, proiectele abordate și dorința de a inspira alte doamne să se implice în politică. Puteți lectura articolul în limba engleză aici:

 • Am setat prioritățile legislative pentru noua sesiune parlamentară:

  1️⃣ Asigurarea unui număr specificat de ședințe la psiholog decontate de asigurarea de sănătate (proiectul a parcurs mai multe etape până în prezent, în special de consultare);

  2️⃣ Modificarea regimului răspunderii medicale – prin pachetul legislativ depus (3 proiecte de lege) ne propunem să oprim plecările medicilor din țară, să creăm un cadru coerent în sfera malpraxisului și să protejăm pacienții într-un mod eficient. Realitatea ultimelor săptămâni ne-a arătat că aceste schimbări sunt mai necesare ca oricând;

  3️⃣ Simplificarea procedurilor în relațiile litigioase cu administrația publică, inclusiv prin reducerea timpului pe care un cetățean îl petrece într-o astfel de procedură. Ne propunem să reechilibrăm raporturile dintre administrație și cetățeni în cazul unui litigiu. Acest proiect legislativ va fi înregistrat la Parlament în cursul lunii septembrie.