For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politica de confidențialitate.
I Accept
 • O nouă victorie în Parlament! Proiectul de lege care asigură concediu și indemnizație de risc maternal pentru femeile care activează în domeniul antreprenoriatului sau au meserii liberale a fost adoptat.

 • Totodată, am înregistrat un nou proiect de lege care repară o altă inechitate prezentă în legislația națională. Astfel, prin această propunere permitem femeilor antreprenor sau cu meserii liberale să aleagă dacă doresc sau nu să se suspende din profesie în momentul în care decid să facă un copil. Care e rațiunea? Aceste poziții presupun o componenta de conducere, pe langa cea de execuție. Așadar, dacă ai un PFA și ai 5 angajați, după nașterea copilului ești obligată să te suspenzi din activitate pentru a putea beneficia de indemnizația de creștere a copilului, astfel, ești nevoită să concediezi angajații și să închizi businessul.

 • Am avut o serie de amendamente depuse la proiectele de lege care s-au aflat pe ordinea de zi a Comisiei juridice, de disciplină și imunități. Unele dintre cele mai importante amendamente au fost depuse la proiectul de lege care vizează organizarea profesiei de executor judecătoresc.

 • Am participat la un grup de lucru format în cadrul Comisiei juridice, unde am discutat pornind de la un proiect de lege privind alienarea parentală, un subiect despre care am vorbit de-a lungul timpul cu mai mulți specialiști.

 • De asemenea, la conferința de prezentare a rezultatelor proiectului pilot cu privire la parajuristul comunitar în România, la care am participat, cei 7 parajuriști comunitari care au fost pregătiți în cadrul acestui proiect au vorbit despre experiența de a lucra la firul ierbii, nevoile identificate, precum și impactul resimțit la nivelul comunităților.

 • Un subiect recurent în activitatea mea și pe care pun accent deosebit – am participat la conferința organizată de către Ambasada Spaniei în București împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene din România, pe marginea subiectului „Eforturi comune în combaterea traficului de persoane: Cele mai bune practici în cooperarea transnațională”.

 • Am transmis mulțumiri și toată aprecierea mea pentru activitatea depusă în ultimii ani, Excelenței Sale, domnul Andrew Noble la recepția organizată cu ocazia finalizării încheierii misiunii Ambasadorului Marii Britanii în România.

 • Am participat la premierea piesei de teatru „The Warden of Block 11”, prezentată de Teatrul Na Laga’at din Israel. Evenimentul a fost organizat de către Ambasada Israelului în România și s-a remarcat prin faptul că interpretarea piesei a fost realizată de persoane cu dizabilități de vedere.
 • La deschiderea Consiliului ALDE de la București a avut loc și lansarea oficială a candidaților USR pentru alegerile Europarlamentare de anul viitor.

 • Am deschis conferința de presă organizată la Cluj-Napoca, avându-l ca invitat pe Cristian Ghinea, la care am discutat despre PNRR și proiectele Clujului. Mai multe detalii aici.

 • Am participat în cadrul podcastului „Statul la Ghișeu”, în cadrul emisiunii „Transilvania Vorbește”, unde am discutat despre proiectele de lege depuse în luna septembrie, care, odată adoptate, vor facilita procedura prin care românii care se consideră nedreptățiți de un act administrativ îl vor putea contesta mai ușor în instanță. Emisiunea poate fi urmărită aici.

 • Am participat la 5 emisiuni radio – TV: Radio Cluj, Prima News, Via TV.

 • Am luat parte la:

  10 ședințe în plenul Camerei Deputaților;

  2 sedințe în Plenul Comun al Camerei Deputaților și Senatului;

  8 ședințe ale Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități;

  4 ședințe ale Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale.