For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politica de confidențialitate.
I Accept
 • Am înregistrat, alături de colegul meu Victor Ilie, deputat USR de Brașov, un proiect de lege care face din confiscarea extinsă a averilor dobândite din infracțiuni un lucru mai ușor de realizat. Cum? Prin împuternicirea Agenției Naționale pentru Administrarea Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) pentru a documenta, urmări și cere confiscarea extinsă a bunurilor infractorilor încă 2 ani după condamnarea definitivă, dacă în acest timp se mai găsesc averi ilicite, ascunse bine până în acel moment.

 • La finalul lunii am înregistrat alte 2 proiecte de lege, prin care dezechilibrul dintre administrația publică și cetățeni în momentul atacării în instanță a actelor administrative este redus. Ajutăm oamenii să poată contracara mai ușor abuzurile administrației. Detalii aici. Care sunt modificările propuse?

  • plângerea prealabilă devine opțională
  • chemi în judecată persoana juridică în cadrul căreia o autoritate a emis actul administrativ(nu mai faci pe detectivul)
  • nu se mai poate emite un act administrativ cu conținut identic cu unul anulat de o instanță de judecată
 • Am primit la parlament un grup de studenți care au făcut practică la birourile parlamentare ale celor 4 parlamentari USR de Cluj. Sunt extrem de bucuroasă când lucrez cu tineri bine pregătiți si interesați cu adevărat de activitatea parlamentară. M-au însoțit la ședința de grup, la comisii și în plen. Mai multe detalii aici.

 • De asemenea, m-am opus cu tot ceea ce am putut modificărilor fiscale asupra cărora și-a asumat Guvernul răspunderea în Parlament.

 • La începutul lunii septembrie am participat, în calitate de speaker, la Forumul de Diplomație Culturală din Macedonia de Nord. Am vorbit despre cum reforma în justiție dintr-un stat poate influența relația sa cu alte state sau organizații internaționale. Este important să NU fie repetate greșelile Poloniei începând cu 2015 sau ale României în 2017. Mai multe detalii aici. De asemenea, aș dori să conștientizăm importanța încurajării aderării la UE a statelor balcanice în condițiile accelerării discuțiilor cu privire la aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei.

 • Sănătatea românească pierde în prezent fonduri europene nerambursabile din cauza PSD și PNL. Astfel, am participat, alături de colegii mei din USR și de alți cetățeni, la două proteste, unul la București, în fața Ministerului Sănătății (detalii aici), al doilea la Cluj-Napoca, în fața Prefecturii, organizat de noi – USR Cluj.

 • Am participat în București la evenimentul găzduit de colega mea, deputata Oana Țoiu, „Mic dejunul lunar – ÎMPREUNĂ PENTRU UN VIITOR BUN ACASĂ – al doamnelor deputate”. În cadrul evenimentului am discutat despre: demografie, educație și resurse financiare publice și private pentru soluții.

 • În teritoriu, în Cluj, am participat alături de Ioan Balea, consilier local USR al comunei Mihai Viteazu, și de alți aleși locali ai USR la „Festivalul Cepei”, unde am sărbătorit tradițiile și munca fermierilor locali. De asemenea, am intrat în dialog cu cetățenii în vizită la Gherla. De asemenea, am avut o audiență importantă pe tema proiectelor mele de lege vizând tratarea malpraxisului medical.

 • Am participat la 4 emisiuni radio – TV: Radio Cluj, Prima News.

 • Am luat parte la:

  8 ședințe în plenul Camerei Deputaților;

  1 sedință în Plenul Comun al Camerei Deputaților și Senatului;

  3 ședințe ale Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități;

  3 ședințe ale Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale.