În cadrul unei conferințe de presă, parlamentarii USR PLUS Cluj și-au prezentat principalele proiecte din activitatea parlamentară din primele șase luni de mandat.

Senatorul Cristian Bordei și deputații Oana Murariu, Radu Molnar și Viorel Băltărețu au discutat cu jurnaliștii despre cele mai importante inițiative legislative și acțiuni în teritoriu din perioada ianuarie – iulie.

Oana Murariu: ,,Am dorit să redau valoare conceptului de parlamentar, ales al poporului, iar realizarea principală din aceste luni ține de relația pe care am construit-o cu cetățenii din Cluj și cu autoritățile locale, prin intermediul audiențelor și întâlnirilor.  Din punct de vedere al activității parlamentare propriu-zise, am pus mare accent pe colaborarea cu colegii din comisiile juridice și cu Ministerul Justiției referitor la proiectele importante din domeniu.

O veste bună care se va concretiza în curând este legată de inițiativa legislativă privind corelarea Codului Muncii cu Legea dialogului social – a aduce coerență acolo unde se suprapun concepte și se creează incertitudine atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.

În următoarea sesiune parlamentară îmi voi concentra activitatea pe inițiativele legislative. Lucrez la mai multe proiecte în paralel, printre cele mai importante și mai mult așteptate se numără Legile Justiției și pachetul legislativ privind degrevarea instanțelor de judecată, proiecte fără de care dezvoltarea României este aproape imposibilă, în viziunea mea.”