USR PLUS în echipă la Huedin – parlamentar, consilier județean, consilieri locali. ?
Subiectul central în audiență – sistemul sanitar în pandemie. ?
M-am bucurat să constat că oamenii sunt preocupați și ne propun diverse soluții.?Am discutat mai multe variante, comunicând și acum mai departe cele ce ar fi oportune la acest moment, dar și reținând cele mai de amploare – reforme pentru momentul în care chiar se va dori implementarea unor reforme, adică atunci când colegii noștri vor reveni la Ministerul Sănătății. ?
De exemplu, cum poate fi gestionată situația pandemică în lipsa unui număr suficient de medici și a reprezentanților de la DSP în fiecare oraș.?‍⚕️ Dacă pentru prima problemă e nevoie de o strategie bine pusă la punct pe termen lung, pentru a doua, vă reamintesc faptul că doar în mandatele lui Vlad Voiculescu și Ioanei Mihăilă s-a pus problema concursurilor corecte pentru DSP (și nu numai).? S-au pus în scenă toate mecanismele posibile în a-i stopa să își ducă munca până la capăt în acest sens, iar inițiativă nu a fost continuată de noul guvern. ?
Din păcate, atât timp cât nu va exista transparență, continuitate și coerență în sistemul sanitar românesc, va fi greu atât pentru cetățeni, care nu vor beneficia de serviciile medicale de care au nevoie, cât și pentru personalul medical, nevoit să se descurce ,,cum poate”. ?
Încă aștept soluțiile dlui. ministru Rafila… ? aparent nesusținute nici de PSD.