? Astăzi este o zi pe care mi-ar plăcea să o repet de cât mai multe ori pe an, o zi dedicată doamnelor prin 3️⃣ acțiuni directe și indirecte.

1. Particip la evenimentul „Femeile parlamentar din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional”, organizat de Administrația Prezidențială a României și Senatul României, la care ia parte și președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu (femeie politician admirată peste tot în lume).

????? Apoi, împreună cu deputata Oana Țoiu și senatoarea Silvia Dinică, ne-am unit puterile și depunem 2️⃣ proiecte de lege pentru femei:

2. ?‍? Un proiect de sprijinire a mamelor cu meserii liberale, care au contribuit la CNAS și care au solicitat în perioada pandemiei concediu de risc maternal. ?? După ce le-au fost analizate actele și au primit aprobare, fiind plătită indemnizația de risc maternal, acum, la aproape 2 ani, CNAS spune că a făcut o eroare și le cere banii înapoi. Mai mult, li se recalculează și indemnizația de concediu de creștere a copilului, care se plătește lunar timp de 2 ani. Așa ceva este o mare nedreptate și dificil de suportat financiar pentru orice familie cu copii. Prin urmare, am făcut un proiect de amnistiere fiscală conform căruia statul, dacă a spus că au acest drept, să își asume. Este inadmisibil să se răzgândească ulterior pe spatele mămicilor ?

3. ?‍?Un proiect de lege prin care prevedem că și femeile care NU sunt salariate, ci sunt antreprenoare sau au meserii liberale și contract facultativ încheiat cu CNAS, să poată beneficia de concediu de risc maternal dacă apare acest risc pe timpul sarcinii. ✅ Încercăm astfel, indirect, să încurajam și antreprenoriatul în rândul femeilor din România.