Mai bine pentru grefieri. Ultimul proiect de lege înregistrat, repară o inechitate în ceea ce-i privește pe grefieri.
Pe scurt, grefierilor cu studii juridice nu li se recunoștea experiența de 5 ani pentru a putea beneficia de admiterea în Barou, cu examen, deși consilierilor juridici nu li se aplica această regulă.
Pe de altă parte, cu același tip de experiență, grefierii aveau acces la admiterea în magistratură, ceea ce arată că era vorba pur și simplu de o omisiune legislativă, care trebuia modificată.
Am început cu grefierii, dar și în cazul experților judiciari sau traducătorilor, celor care au o anumită legătură cu Ministerul Justiției, este nevoie să intervenim legislativ pentru îndreptarea unor inechități mai mici sau mai mari.
Mă bucur în mod deosebit de dialogul deschis, pe care îl am cu aceste categorii profesionale, de faptul că au încredere în mine și mi se adresează.
Cu siguranță, România are nevoie de mari reforme în domeniul justiției, dar în paralel, trebuie să rezolvăm și problemele punctuale semnalate pentru a însănătoși sistemul treptat. Prin păstrarea unei legături permanente, #uniți, putem reuși ceea ce vechea clasă politică a ignorat chiar și zeci de ani. Totul este să-ți pese!