Am înregistrat:
?? peste 1️⃣0️⃣0️⃣ de amendamente vizând investiții în județul Cluj, însumând 695,5 milioane lei, împreună cu parlamentarii USR de Cluj, Viorel Băltărețu, Cristian Bordei și Radu Molnar vizând infrastructură rutieră, școli/grădinițe, iluminat public, rețele apă-canalizare, dar și studiu de fezabilitate pentru o nouă maternitate ? în Cluj-Napoca
??un amendament pentru suplimentarea sumelor alocate pentru extinderea campaniei de vaccinare anti-HPV?, împreună cu deputatele Diana Stoica și Oana Țoiu. Dorim ca în 2023 vaccinarea gratuită a tinerilor să fie până la 21 de ani (nu 18, cum e în prezent)
??un amendament pentru o campanie de informare ?️???asupra dreptului de acces la justiție al persoanelor vulnerabile. Degeaba avem scutiri de taxă de timbru, asistare de avocat suportată de stat dacă potențialii beneficiari nu cunosc acest lucru.
??un amendament pentru achiziția unui număr mai ridicat de brățări electronice pentru implementarea accelerată a programului de combatere a violenței domestice?, împreună cu deputatele Oana Țoiu și Monica Berescu.
??un amendament pentru bugetarea veniturilor pentru mai mulți magistrați??‍⚖️??‍⚖️??‍⚖️, mai mulți grefieri și mai mulți consilieri de probațiune în 2023. Sunt scoase prea puține posturi la concurs față de numărul de poziții vacante, iar sistemul judiciar nu mai rezistă mult timp în acest fel????
??un amendament pentru reabilitarea mai multor clădiri ale instanțelor de judecată, multe fiind într-o stare deplorabilă?️ și pentru accesibilizarea acestora pentru persoane cu mobilitate redusă ??‍???‍?♿️
??un amendament pentru ?? construirea primului penitenciar-spital pentru persoane cu afecțiuni psihice grave care săvârșesc fapte de natură penală, pentru a nu plăti despăgubiri uriașe în urma condamnării în 2022 în cauza Sy contra Italia pentru încarcerarea în penitenciare comune a persoanelor cu aceste afecțiuni
??un amendament privind majorarea bugetului Institutului Român Pentru Drepturile Omului pentru susținerea de cursuri în școli pe teme precum ?‍?‍??‍??‍?‍?nediscriminarea, egalitatea de șanse, bullying-ul. Este nevoie de o nouă lege pentru IRDO?, iar raportul privind statul de drept al Comisiei Europene în 2022 a recomandat întărirea acestei instituții.