?Mă bucur să vă anunț că am înregistrat azi un proiect de lege pentru scăderea taxei plătită de experții judiciari din onorariile lor către Ministerul Justiției de la 10% la 1%.↘️
?Și mai tare mă bucur că inițiativa a apărut în urma sesizării unui expert venit în audiență, care mi-a semnalat că se consideră discriminați și umiliți față de alte categorii de profesii liberale, fiind obligați să plătească acest soi de bir doar pentru a-și exercita profesia.? Teoretic, MJ ar trebui să folosească banii pentru costuri cu organizarea profesiei. Practic, nu se întâmplă tocmai așa. De exemplu, fostul ministru PSD, Ana Birchall, a dat un ordin de ministru să se ia bani pentru „achiziționarea de cadouri de protocol și materiale promoționale pentru cabinetul ministrului” din aceste fonduri. ☕?????
?Al treilea motiv de bucurie și mândrie legat de acest proiect îl reprezintă faptul că l-am înregistrat alături de studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca aflați în practică la biroul meu parlamentar. Am avut ocazia astfel să le explic proiectul și întregul proces legislativ. ?
Mihaita Pop, Ana Maria Trifan și Onur Petenchia se află de luni în Parlament și au asistat la ședințele din comisii și din plen (de la balcon), dar mi-au fost aproape și la pregătirea unor proiecte de lege de pe ordinea de zi.
P.S. – Sunt la a doua „recidivă”… pozitivă,?după inițiativa legislativă de luna trecută prin care am propus eliminarea unei nedreptăți față de grefieri – nerecunoașterea experienței de 5 ani pentru a putea da examen de admitere în barou.
P.P.S. – Continuăm cu alte categorii profesionale!