Am participat ieri la dezbaterea privind situația arealului natural Hoia-Baciu și a tot ceea ce se întâmplă în jurul său. Frica mea, și a altora, este că nu vom putea evita senzația de sufocare specifică marilor orașe. Și teama aceasta nu vine de nicăieri, ci s-a accentuat în ultimii ani odată cu dezvoltarea urbanistică haotică din Cluj-Napoca.
Știm, interesele imobiliare sunt mari, la noi și în toată România, dar presiunile asupra mediului le percepem tot mai accentuat în viața de zi cu zi.
USR este pentru dezvoltarea urbană, dar cu respectarea legii, în primul rând, și în interesul tuturor, nu doar al unor grupuri restrânse.
Nu există întâlnire publică, în stradă sau la diferite evenimente, să nu fie ridicată problema dezvoltării imobiliare de către clujeni. Oamenii se plâng de faptul că nevoile le sunt ignorate, că administrația condusă de Boc preferă să pună o bucată de ciment în loc să avem spații verzi pentru copiii noștri. Poate sună metaforic, dar criza mediului la nivel internațional ne arată că masurile pe care nu le iei azi sau le iei greșit, se întorc împotrivă ta mai repede decât crezi.
Invit toți clujenii să semnaleze orice pare abuz asupra unuia dintre simbolurile verzi ale Clujului, arealul natural Hoia-Baciu și să ne mobilizam cu toții pentru a le împiedica.