Ioan Balea:

„PENTRU CĂ NOUĂ NE PASA.

Avantajul de a face parte din familia USR PLUS.
Pentru că Ghinea e cel care s-a ocupat și a lucrat la PNRR, e normal să cunoaștem acest program și să îl aducem la cunoștință persoanelor din cadrul primăriilor care se ocupă de proiecte în concret, pe măsură ce apar finanțări.
Așa s-a întâmplat atunci când au apărut finanțări pentru prevenirea abandonului școlar. Noi, cei din USR PLUS, am contactat conducerile școlilor și am înștiințat sau chiar am sprijinit unele școli pentru a depune cereri, respectiv a accesa fondurile în cauză.
Eu, personal, am vorbit la Școala Mihai Vodă din comuna Mihai Viteazul, la Școala din Moldovenești și cu reprezentanți din consiliile locale Călărași și lara. Singura școală care a fost eligibilă, din păcate, a fost cea din comuna Iara.
Au apărut apoi finanțări pentru cabinetele medicale din mediul rural. Am procedat la fel, anunțând toți medicii pe care i-am cunoscut, în speranța că vor reuși să primească bani pentru dotarea cabinetelor, fapt care ar îmbunătăți serviciul medical.
Au apărut și finanțări prin PNRR pentru creșe și, din nou, am dus informația către personalul responsabil de proiecte din cadrul primăriilor. Ba, mai mult, mi-am oferit sprijinul pentru completarea dosarului (prin adunarea de semnături de la potențialii beneficiari, adică cei care au copii până la vârsta de 3 ani, acțiune la care m-au însoțit colegii deputați Oana Murariu și Viorel Băltărețu și Cătălin Sălăgean consilier județean).
Am făcut toate acestea fără să ținem cont de culoarea politică, cu gândul doar la cetățeni. Nu am întrebat niciun director sau medic cu cine votează sau din ce partid face, eventual, parte. Am făcut-o pur și simplu pentru că nouă ne pasă!
Cu respect,
Ioan Balea, consilier local USR PLUS în Comuna Mihai Viteazu, județul Cluj”