Consumul de droguri reprezintă o problemă națională. Deși este recunoscută ca atare, ea este adresată incomplet de autorități. Se face prea puțin spre deloc pe componenta de educație. Aceasta deși categoria cea mai vulnerabilă sunt tinerii, gimnaziul reprezentând conform specialiștilor perioada critică în care adolescenții pot să devină prizonieri ai consumului de droguri.

Este esențial ca prevenirea și combaterea consumului de droguri să se facă în școli, prin programe și inițiative de educare și conștientizare a riscurilor pe care le presupune. Din acest motiv este nevoie ca cele mai bune soluții să fie identificate prin dialogul tuturor părților interesate.

Personal nu pot rămâne nepăsătoare la dramele trăite deja de prea mulți tineri români și familiile lor. Pe 28 noiembrie, de la ora 18:00, organizez dezbaterea publică „Învinge drogurile prin educație”, eveniment ce este dedicat prevenirii și combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor. Acesta va avea loc la Platinia Conference Hall, Calea Mănăștur, nr. 2-6 din Cluj Napoca.

Vă invit pe toți cei pe care vă preocupă această problemă: elevi, părinți, profesori, reprezentanți ai sectorului ONG, autorități, să fiți prezenți și activi la eveniment. Implicarea voastră este esențială pentru a găsi împreună soluții care să fie implementate ulterior și să facă o diferență reală în bine în reducerea consumului de droguri în rândul tinerilor. Este momentul să acționăm pentru a realiza schimbări în bine pe termen lung, pentru sănătatea tinerelor generații și a noastră ca societate!

#nudrogurilor #invingedrogurile #educatie #dezbaterepublica